Active Release Techinques® (ART®)

ART on erittäin tehokas manuaalisen terapian hoitotekniikka, jossa lihaksia,  jänteitä, nivelsiteitä, kalvorakenteita ja hermoja käsitellään liikkeen kanssa. Hoitotekniikan pääideana on normalisoida kudoksen arpeutunut olomuoto ja palauttaa kudosten liikkuvuus suhteessa toisiinsa.

Käsittely tapahtuu erittäin tarkasti kudoksen rakenteen mukaisesti. Tavoitteena on saada kudokset venymään ja liukumaan vapaasti suhteessa toisiinsa, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman kitkatonta ja kevyttä. Hoito on erittäin tehokasta tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna. Erityisen hyviä tuloksia olemme saavuttaneet hermopinteiden tunnistamisessa ja hoitamisessa. ART-hoitoa käytetään järkevästi osana kokonaishoitoa. Sillä ei korjata vain toimintahäiriöstä kipeytynyttä kohtaa, vaan myös syitä jotka ovat alun perin aiheuttaneet ongelman. Ongelmat johtuvat yleensä ryhtivirheistä, virheellisestä ergonomiasta, vammautumisista, lihasten toimintahäiriöistä tai monipuolisen liikunnan puutteesta.

ART-hoitotekniikan on kehittänyt amerikkalainen kiropraktikko, Michael Leahy, 80-luvulla. Amerikassa ART on jo yleisesti käytössä varsinkin urheilupuolella ja terapeutteja on jo yli 13 000. Suomeen ART-terapia on vasta rantautumassa.  ART-terapiaa tekevät fysioterapeutit Arto Jokela,  Satu Tikkinen ja  Anni Jokela.

www.activerelease.com

arto.liedonfysioterapia@gmail.com

anni.liedonfysioterapia@gmail.com