Fysioterapia ja Hieronta

Fysioterapian tavoitteena on kivuton ja tasapainoinen liike.  Onnistunut fysioterapia perustuu tarkkaan tutkimiseen, jolla löydetään vaivan syyt. Paraneminen lähtee yleensä hyvin käyntiin, kun aluksi annetaan passiivisia hoitoja aktiivisten ohella. Passiivisia hoitoja ovat erilaiset hierontakäsittelyt  lihaksille, hermolle, nivelille ja kalvoille. Lisäksi voidaan hoitaa kipua tai turvotusta LPG-hoidolla, akupunktiolla, teippauksilla tai sähköhoidoilla.

Pelkillä passiivisella hoidoilla harvoin saadaan pysyviä tuloksia. Tärkeää on myös aktiiviset täsmäharjoiteet kotona. Kun hoidetaan kipua,  harjoitteita ei tarvitse tehdä kovin paljon, mutta säännöllisesti. Kun kipu helpottaa, niin  sitten pyritään lisäämään voimaa ja hallintaa. Tärkeä osa fysioterapiaa on muun liikunnan oikea annostelu. Esim. kävely usein hoitaa, kun sitä annostellaan oikein. Kudoksia pitää elvyttää ei ärsyttää liikunnalla.  Liike on lääke, oikein annosteltuna.

Nykyaikainen fysioterapia on valmennusta. Kuntoutusjakson tavoite on, että ihminen voi palata moinpuoliseen terveysliikuntaan ja jatkossa annostella sitä niin, että vaivat pysyvät poissa.

Kokemuksemme ja ammattitaitomme sekä jatkuva koulutus takaavat fysioterapian korkean laadun.

Fysioterapia on myös leikkausten sekä liikenne- ja työtapaturmien jälkeistä kuntoutusta.

Tyypillisiä vaivoja joita hoidamme: niskakipu, selkäkipu,  iskias, noidannuoli, olkapään kipu, jännitys päänsärky, sormien puutuminen, asentohuimaus, jännitysniska, kivulias polvi, jalkaterän ja nilkan vaivat.

Olemme käytettävissäsi!

Fysioterapian KELA-korvus poistui vuoden 2023 alusta (sen osuus oli vain 6€ 45 min hoidosta). HOITOON VOI TULLA HYVIN ILMAN LÄÄKÄRIN HOITOMÄÄRYSTÄ.